Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 16:10 - Къщата на жената с мъжете
Автор: mattea Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1270 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.08.2012 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Тя е сама, но не живее често сама, тя има приятели-мъже за по-дългите нощи.  Тя няма да готви за мъж ежедневно, но е възможно да заметне престилката за нещо по-специално при нужда. Има добър гардероб и изискан вкус. Непостоянна е, среща се с няколко едновременно, но те не го взимат навътре. Не остава самотна задълго, но много държи на своята независимост. Посещава театри, вернисажи, ревюта, концерти и всякакви арт събития. В някой хубав слънчев ден започва да отглежда кактус, цвете, коте или куче, ей така, за всеки случай..
А я познавам, вероятно и ти.

Портрет от Giovanni Boldini
Къде живее тя?

Ако "аз" бях "тя", вероятно щях да живея като Коко Шанел: в хотел "Риц", в центъра на света, или поне така ми се струва на пръв поглед. Но живота "на хотел" е привлекателен в определен срок.

В  чик-литчета и дамски списания жилището на този тип дами се определя от тяхната положителна или отрицателна роля в сюжета. Например, домът е в наситени червени и виолетови тонове, кожени дивани, скрити светлини, огледала и т.н, ако героинята е "лоша", и с преобладаващи цветни мотиви, земни тонове, завеси и рафтове с книги и колекции, ако е "добра". Но типажът е едно, а реалният човек съвсем друго. Реалният човек няма да си позволи да коментира броя на гаджетата си, докато си подбира интериора (макар че може и да се опита да имитира някоя книжна мадама, поне в началото)

Така че каква е идеалната жилищна единица за "жената с мъжете"?

Monet, The Woman at Work Истината е, че за качеството на обитаване са важни и някои други неща, не само броят на гаджетата, въпреки че те определят принципно живеенето сам - живеенето с комания или живеенето по двойки. Но след веднъж определена бройка съжители, важни стават останалите фактори: правата и собствеността над местата, предпочитаните подредби и пространства, наличие или липса на хобита и колекции, пристрастеност или отказ от технологиите, фаворизиран климат, отношение към водата и пр. Важно е чия територия чия е: кухнята е само за готвещия или там и се пие кафе; спалнята е посветена на кревата или е по-скоро кабинет къде ще се приюти закъснял роднина за вечерта... и, разбира се, къде спят по-честите гости... Някои хора обичат малки, спретнати пространства с много вратички, рафтове, разделения и картотеки, стегнати бюра, и леки столове. Други предпочитат полупразните стаи, в които да работят излегнати на пода, заровени в хартии и и книги, или пък дългите маршрути за разходка по които се движат напред-назад, докато говорят по телефона с много ръкомахане. Някои хора работят къщи, а други не. За някои гледането на телевизия е основно занимание, други слушат музика, предпочитат фитнеса, плетенето на макраме и т.н.  Някои искат слънце целодневно, други вехнат на южно изложение и се крият по северните прозорчета. Някои искат дистанционно за лампите си, други могат да запалят 33 свещи преди да влязат в банята... Преди да си харесате нещо на картинка, замислете се, какво обичате и какво правите вие. Не е необходимо да играете роля в дома си - създайте си удобство...
Venus, by Henri Pierre Picou (1824-1895) "Жената с мъжете" наглася къщата си в пропорция 75:25. В 75% от случаите са нейните изисквания и предпочитания, а востаналите 25 % се доближаваме до хотелските, за да бъдат удобни на всеки, когото тя реши да покани. Всеки.

Нейното основно предимство е, че познава себе си много добре. Тя инвестира в себе си, тя се самоанализира и развива. Способна е да фиксира удобството си в редица задължителни моменти, но и сама да се предизвика, оставяйки неодобрявани предмети, празни пространства или непривични форми, допълнително място за бъдещото си "аз". И именно понеже е така уверена, тя е ларж с пространството за гости. Ще познаете "жената с мъжете" по внимателно пресметнатата и твърдо налагана пропорция: това е мое, това се ползва от двама, това е за гости, а тук можеш да се избръснеш спокойно днес... Жената с мъжете осигурява безлична, но категорично мъжка и спокойна обстановка в 1/4 от къщата си, едновременно от уважение към собствения си начин на живот, и към партньора, който е приютила. От друга страна, жената живееща сама не по собствен избор, а по-скоро по стечение на обстоятелствата, се хлъзга по двете крайности. Тя или не оставя никакво място на приходящите (тук си само за днес, носи си четката за зъби в джоба); или раздава пространствата си прекалено (разбира се,че можеш да си качиш краката там) в опит за плахо сближаване...

Lei Sheng Digital Illustration



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mattea
Категория: Лични дневници
Прочетен: 708833
Постинги: 344
Коментари: 1120
Гласове: 8789
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930