Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2021 12:57 - ОЩЕ ЕДИН ВОИН ХРИСТОВ - ЙЕРОМОНАХ ИГОР (ВАСИЛЕВ):
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.04.2021 13:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тези които днес се молят в Средноуралския манастир, са малкият остатък от Света Рус.  "Прося вашите молитви за гонимия и оклеветен схиигумен Сергий и за духовните му чада, - днешните нови изповедници на православната вяра.

Моля ви, които не се молите, поне да не участвате в масовото безблагодатно безумие. Говоря с болка в сърцето и със знание на нещата. Всичко видях с очите си. Тези които днес се молят в Средноуралския манастир, са малкият остатък от Светата Рус.  За двадесетте години свещеническо служение, никъде на друго място не срещнах подобен стремеж за опазване на светоотеческата вяра и красотата Църковна. Може би нещо подобно видях само на Анзер и в Караганда, при преподобния Севастиан, в неговия манастир.

Правилни богослужения, покайно монашеско устроение, любов към всеки дошел Човек, като към образ Божиий, абсолютно нестяжание (т.е. без стремеж за обогатяване и корист), а стремеж към всяко целомъдрие и послушание на Църквата Христова!!!, покаяние нелицемерно, и главното - любов и доброта - в манастира, в скитовете, в отците, братята, сестрите, в прихожаните, в децата, и - многобройни чудеса. И всичко това свидетелства за Божия благодат.

Подобно на първите християнски векове, благодатта Божия върши велики дела в тази обител. И това не е заслуга на отец Сергий Романов, а е избранничество, по Промисъла Божий, което никога няма да успеем да разберам до край.
Отец Сергий е човек и може да сгреши, но благодатта Божия, никога.
Нека не хулим Светия Дух!

А сега вижте гонителите им (из средите на Църквата): Липса на целомъдрие, разпуснати нрави, кариерно послушание, егоизъм, вещопоклонничество, стремеж към богатства, блясък в очите при вида на скъпи коли (колесници), неразумно желание за сядане на първите места, на вечери и тържества, желания за скъпи облечения, зараза със садомия (признак за причастност към масонството, т.е. сатанизма! Г.С.), второженство на свещенството, блудни беззакония, надменност, преяждане, и главното: клевети, клевети, клевети.
Ето с това се отличават гонителите на този манастир.

Вижте сами! Отворете си очите. Кажете истината, на себе си и на тях!  Всички се нуждаем от покаяние. Всички! А преди всички, аз, окаяния.
В началото на 17-ти век, две и половина години манастирът на преподобния Сергий Радонежки пазел вярата светоотеческа, зад манастирските високи стени. Така и не могли безбройните полски католически завоеватели, и нашите предатели, да влязат в манастира. Свето-Троице-Сергеевският манастир укрил зад стените си, и монасите -хранители на православната вяра, и Народа Божий. Заедно, те устояли. А колко тежко е било, спомнете си, прочетете, моля ви. А имало ли е сред защитниците 1608-1610 г., архиереи? Не зная. Но там със сигурност са били монасите и Сергиево-пасадските жители - Народът Божий.
Трябва ли да напомняме, че именно, след тази обсада започнало възраждането на Православна Русия, и с устояването на тази обсадата, завършило смутното време. 

Ето ги нашите устои: - монасите, начело с игумена на Руската Земя, преподобния Сергии и Народът Божий. А вече нелколко години се опитват да ни убедят, че главните устои били - църковната администрация и т.н. "елит".
Събитията от миналата година показаха, че те предадоха всичко, даже без намеци за отстояване интересите на Русия и на Църквата Христова. За седмица предадоха всичко!

Хайде сега, драги vip персони, отстоявайте някъде по-далече от Русия, ако изобщо ви допуснат там.

В наши дни обсадата на Средноуралския манастир повтаря отстояването от преди 400 години. Зад духовната стена, очертана от новия игумен Сергий (Романов), когото е избрал самият преподобен Сергий Радонежски и Света Богородица, в Средноуралския манастир, отново днес се укриват от врага на човешкия род, най-добрите монаси и Народът Божий. Колко ли ще продължи това противостоене?

Но ние сега имаме шанс да измолим още време за покаяние и за възраждане на нашата родна Света Русия.

Да се помоилим, преосвещени отци, братя и сестри!"


Йеромонах Игор Василев   http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_24062/  


Превод, Григор Симов



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312590
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031